Over ons

Patatak is het hoogtepunt van een droom: echte frieten aanbieden met aardappelen van een lokale producent, ter plaatse geschild en gesneden en versierd met huisgemaakte sauzen.

Naarmate Patatak groeide, groeiden ook zijn ambities: verse producten, geschikt voor alle diëten: 15 huisgemaakte sauzen, royaal gepaneerde kip, salades, gefermenteerde groenten, enz.

Frieten met rundvet of zoete aardappelfrietjes met plantaardige olie, sauzen met en zonder ei, Patatak staat open voor iedereen: veganistisch, vlees- en veggieproducten, in alle maten.

Kom onze twee vestigingen ontdekken, op het Sint-Gillisplein en naast de Beurs in het centrum van Brussel

 • Good Food
 • Gault & Millau POP

Het team

 • Adrien

  Adrien

  Oprichter
  Adrien Dewez heeft er altijd van gedroomd om de aardappel te verheerlijken. Opgeleid als historicus en journalist voor de krant Le Soir, was hij niet voorbestemd om een fritkot te openen. Maar de wens om de zoete smaak van zijn grootmoeders frietjes te recreëren bracht hem ertoe zijn concept voor te stellen: Patatak.
 • Karel

  Karel

  Onze landbouwer
  Als het over Patatak in Médor gaat, dan gaat het vooral over onze boer Karel en zijn boerderij in Passavant, die onze aardappelen levert. De man tegenover de golem van de industriële en geglobaliseerde aardappel, een blik op de toestand van ons landbouwlandschap.